FAQ

Meest gestelde vragen en antwoorden.

Dit is natuurlijk ook afhankelijk van het soort foto’s en waar je ze voor wil gaan gebruiken. Over het algemeen zijn lichte natuurtinten vaak erg mooi op beeld. Vermijd drukke grote prints en is de shoot met meerdere mensen stem dan de hoofdkleuren van de kleding op elkaar af. Meest belangrijk; trek iets aan waar je je lekker in voelt. 

Binnen twee weken na de fotoshoot ontvang je per e-mail een digitaal album met een ruime selectie aan grof bewerkte beelden. Uit het album kies je de foto’s die je graag volledig bewerkt en zonder watermerk wilt ontvangen. De nummers van de foto’s geef je aan mij door, dat kan door de foto’s een hartje te geven of je maakt een chronologisch lijstje met de nummer van de foto’s die je via whats app met mij deelt. Vervolgens ga ik aan de slag met jouw selectie en ontvang je die foto’s binnen twee weken digitaal zowel in kleur als zwart wit. 

Nee, ik deel geen RAW bestanden met klanten. De nabewerking van een foto is de vingerafdruk van een fotograaf. Je kiest als klant voor een fotograaf ook vanwege de stijl en de nabewerking is daarin cruciaal. De nabewerkte foto’s die ik aanlever  is het product waar ik als fotograaf volledig achter sta. RAW bestanden worden dus niet gedeeld. 

Dat kan ik helaas niet doen. Mijn prijzen zijn niet onderhandelbaar, ook niet in de nabestelling. Mijn pakket prijzen liggen relatief lager dan gemiddeld. Daarbij wordt elke foto apart na bewerkt en daar gaat veel tijd in zitten. Ik hanteer voor iedereen dezelfde prijzen, wel zo eerlijk. 

Nooit zonder jouw toestemming! We overleggen samen of en welke foto’s ik voor mijn porfolio mag gebruiken op mijn socials en website. Uiteraard maak je mij daar heel erg blij mee indien ik de foto’s mag gebruiken voor portfolio. Dit is voor mij als fotograaf DE manier om zichtbaarheid te creëren en potentiële nieuwe klanten te werven. 

Indien jij zelf de foto’s op socials gebruikt dan vind ik het super lief als je mij wil taggen en mijn naam wil noemen als zijnde fotograaf en zelfs de foto’s met mijn logo wilt gebruiken 🙂